Alkotmánybírósághoz fordul a Pető Intézet főiskolai tanácsa

2006.03.09. 22:38

Az Alkotmánybírósághoz fordul a Pető Intézet főiskolai tanácsa, mert továbbra is jogsértőnek tartja az új főigazgató, Makói Zita kinevezését - nyilatkozta Demeter Katalin, az intézet tanszékvezető tanára.

A főiskolai tanács panasza független attól, hogy korábban Kozma Gyuláné volt főigazgató a rendkívüli felmondása miatt munkaügyi pert indított, s amelytől egyébként most már elállt - tette hozzá. Demeter Katalin az InfoRádiónak is nyilatkozott csütörtökön, s emlékeztetett arra, hogy Makói Zitát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök megerősítette tisztségében.

A tanszékvezető azt is elmondta, hogy a főiskolai tanács nem ért egyet azzal a megállapodással, amelyről kedden a Pető intézet, a Pető András Közalapítvány és Kozma Gyuláné közös közleményt adott ki, s amely szerint az intézet, az alapítvány és a volt főigazgató között peren kívüli megállapodás született, s amelynek értelmében Kozma Gyuláné nem kíván visszatérni a Pető Intézetbe. Ennél a megállapodásnál Makói Zita járt el az intézet nevében - indokolta Demeter Katalin.

Hozzátette: a főiskolai tanács továbbra is jogsértőnek tartja az új főigazgató kinevezését. Mint elmondta, a tanács többek között azt sérelmezi, hogy a főigazgató kinevezése a testület megkérdezése nélkül történt. A főiskolai tanács fenntartja azt a korábbi véleményét is, hogy Makói Zita nem felelt meg a pályázati feltételeknek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK