MSZP: A Fidesz szervezi a rendbontókat

2006.03.10. 15:54

Mandur László szocialista politikus azzal vádolta meg a Fideszt, hogy a jobboldali párt szervezi a rendbontókat a miniszterelnök fórumaira. A Fidesz szóvivője szerint a véleménynyilvánítás szabadságába belefér, ha valaki nemtetszését fejezi ki Gyurcsány Ferenc rendezvényein.

E-mailben szervezi a Fidesz a rendbontókat Gyurcsány Ferenc fórumára - jelentette ki pénteken Mandur László. Az MSZP elnökségi tagja állítja, hogy a miniszterelnök csütörtöki fórumára síppal, dobbal, piros lapokkal érkező "spontán felháborodott tömeget" a jobboldali párt szervezte.

A sajtótájékoztatón bemutatott e-mail feladója az esztergomi Fidesz, a levélben pedig Gyurcsány Ferenc látogatásának időpontja és helyszíne mellett az áll: "Minél többen legyünk ott a fogadásán, vérmérsékletnek megfelelően piros lap, síp, dob, egyéb magatokkal hozandó". A feladó közli a dorogi program paramétereit is, hozzátéve: aki tud, az inkább oda menjen, hogy ott is legyenek.

Schmitt Pál Fidesz-alelnök bejelentésére utalva Mandur László azt mondta: reméli, a kampányt nem az utcán folytatja a Fidesz, és a 450 ezer aktivista nem azt jelenti, hogy ilyen típusú "hadjáratokra" használják őket. Egy felvetésre, mely szerint 20-30 tíz év körüli gyerekek is ott volt a miniszterelnök dorogi fórumán, "igen MSZP" feliratú táblákkal, az elnökség tagja azt válaszolta: nem tud róla, hogy gyerekeket szervezett volna oda a szocialista párt.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az üggyel kapcsolatban azt közölte: "Remélem, hogy csak viccből említette alelnök úr az esetet." A Fidesz szóvivője szerint Magyarországon a véleménynyilvánítás szabadsága megengedi, hogy valaki nemtetszését fejezi ki a miniszterelnök rendezvényén.

Nagy Szilvia

KAPCSOLÓDÓ CIKK