Nem fizetett a terjesztésért a Magyar Vizsla kiadója

2006.03.13. 18:26

A Magyar Posta munkatárasainak önérzetét, becsületét és közmegbecsülését sérti, hogy a Magyar Vizsla kiadója a mai napig nem fizette ki a társaságnak a kiadvány terjesztéséért járó 7 millió forint szolgáltatási díjat, annak ellenére, hogy a postások becsülettel és tisztességgel elvégezték a 3 millió példány kézbesítését - nyilatkozta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. Szóvivője.

"A Magyar Vizslát kiadó Adózók Érdekvédelmi Szövetsége mintegy hétmillió forinttal adósa a postásoknak az elvégzett munka után. A Magyar Posta a kiadótól átvett 3 millió példányt a szerződésben vállalt feltételekkel határidőre és jó minőségben kézbesítette" - emelte ki a szóvivő.

Elmondta, hogy erről az Adózók Érdekvédelmi Szövetsége közös ellenőrzéseken is meggyőződhetett volna, amelyre azonban a kiadó nem tartott igényt. A kiadó emellett nem igényelte, hogy valamennyi címhelyre a postások juttassák el a kiadványt, így 770 településen a Magyar Posta nem kézbesítette a Magyar Vizslát.

Tomecskó Tamás közölte, hogy a Magyar Posta, a fizetési határidő lejártát követően, ügyvédi felszólítást postázott a szövetségének, amelyben a számla kiegyenlítésére, a hétmillió forint megfizetésére szólította fel a kiadót.

"Az ügyvédi felszólításban foglalt fizetési határidő hétfőn jár le. A postások bíznak abban, hogy a kiadó kifizeti a lelkiismeretesen és becsületesen elvégzett munka ellenértékét" - hangsúlyozta a Magyar Posta Zrt. szóvivője.
Horváth Éva, a Magyar Vizslát kiadó Adózók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke a távirati iroda kérdésére nem adott egyértelmű választ arra, hogy tartoznak-e a Postának vagy sem. Mindössze annyit mondott, hogy nem zárkóznak el a fizetéstől, de jelenleg "levelezésben vannak, és szeretnének néhány dolgot tisztázni" a társasággal.

A lapot kiadó vállalkozó elmondta: egyesületük "kifizette a legutóbbi terjesztést, de egy bizonyos összeg fennmaradt". Egyben nehezményezte, hogy olyan információk kerültek nyilvánosságra, amelyek a szerződés szerint nem publikusak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK