Kedden visszaáll a Baross tér forgalma

2006.03.20. 16:27

Keddtől újra a régi rend szerint haladhat a forgalom a Baross téren. Az érintett útpályák új burkolatot kapnak, a sávok szélesebbek lesznek és egy kerékpárút is épült.

Újra a régi rend szerint haladhat a forgalom a budapesti Baross téren, ahol kedden befejeződik az útfelújítás - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája. A határidő előtt két héttel érnek véget a Baross téren azok a felszíni munkálatok, melyek szükségessé tették az eddigi forgalomtereléseket. Az új aluljáró, az új buszpályaudvar és az új parkoló megépítése a hónap végén fejeződik be.

A 4-es metró egyik épülő kijáratának kialakítása és belső beépítése az év végére készülhet el, a munkálatok lényegesen nem befolyásolják majd a felszíni forgalmat. A 16 hónapig tartó építkezések által érintett útpályák teljesen új aszfaltborítást kaptak, a sávok szélesebbek lettek és új kerékpárutat is építettek. A gyalogos átkelőhelyeknél a járdaszegélyeket lesüllyesztették, így ezek után a kerekesszékkel, babakocsival vagy kerékpárral közlekedők is sokkal kényelmesebben közlekedhetnek majd a Baross téren. A Kerepesi úton áthaladó gyalogosok számára, az út közepén pihenőhelyet alakítottak ki - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája.

KAPCSOLÓDÓ CIKK