Személyes adattal való visszaélés vétségének gyanúja miatt az ügyészség nyomozást rendelt el az MSZP szolnoki irodájában március elején történt adatkezelés ügyében - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője szerdán.

Az ügyészség a szolnoki rendőrkapitányságot bízta meg a nyomozás lefolytatásával - tette hozzá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Balázsné Busku Terézia. Március 2-án Szalay Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője egy sajtó-helyreigazítási kérelmet vitt át az MSZP szolnoki irodájába, ahová elkísérte a helyi Zounok Tv egyik operatőre.

A képviselő egy munkaszobába is belépett, ahol a kamera rögzítette egy számítógép monitorját a rajta lévő adatokkal. Ez akkor derült ki, amikor a Fidesz megkapta a kereskedelmi televíziótól a megrendelt kazettát, amelyet Szalay választási kampányfilmjéhez készítettek.

Az adatokról a Fidesz azt állította: a szolnoki MSZP-irodán törvényellenesen számítógépes adatbázisban tárolják azok személyes adatait, akik ajánlószelvényükkel támogatták a párt jelöltjeit.

Az MSZP szolnoki elnöke március 10-én lezárta a vizsgálatot a Fidesz által kifogásolt adatkezelés ügyében. Csák László elmondta: az irodájában dolgozó aktivista munkája során illetéktelen adatkezelést végzett, ezért felelősségre is vonták, és az így kezelt adatokat megsemmisítették.