Megkezdődött a megismételt eljárás Molnár Csaba volt rendőr alezredes ügyében. Erre azért került sor, mert tavaly a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú, felmentő ítéletet. Molnárt azzal vádolják, hogy kisebb ajándékokat fogadott el egy pénzmosással gyanúsított pénzváltótól, cserébe államtitoknak minősülő információkat adott át.

Új eljárás indul Molnár Csaba alezredes ügyében, miután korábban a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú, felmentő ítéletet. A megismételt elsőfokú eljárást a Nógrád Megyei Bíróságnak kell lefolytatnia. Molnár Csaba a csütörtöki tárgyaláson azt mondta: a pénzváltókkal fenntartott kapcsolatából csak a rendőrségnek származott előnye.

Molnár Csaba alezredest tavaly év elején mentették fel elsőfokon. Molnárt minősített vesztegetéssel és más bűncselekményekkel vádolták. Az ügyészség szerint a nyomozó 2003 nyarán, az Országos Rendőr-főkapitányság pénzmosás elleni osztályának vezetőjeként néhány ezer forint értékű ajándékokat fogadott el egy pénzmosással gyanúsított pénzváltótól, cserébe pedig államtitoknak minősülő információkat adott át.

A brókerbotrány kulcsfigurájának, Kulcsár Attilának az elfogásában is közreműködő Molnár Csaba az előző eljárás során mindvégig tagadta a vádakat.