Választási törvényt sértett egy MSZP-jelölt

2006.03.23. 12:13

Megsértette a választási törvényt az MSZP egyik Tolna megyei jelöltje, amikor első választóknak írt levelet - állapította meg a helyi választási bizottság. A helyi MSZP-nél arra hivatkoztak, hogy iskolai tablókról jutottak hozzá a címzettek adataihoz, a választási bizottságnak azonban kételyei vannak ezzel kapcsolatban.

Tolna megye 2. számú választó-kerületének helyi választási bizottsága a Fidesz bejelentésére hétfőn határozatban állapította meg, hogy Molnár József, az MSZP képviselőjelöltje megsértette a választási törvényt. - közölte csütörtökön a Fidesz paksi kampányfőnöke az MTI-vel.

A határozat indoklásából kiderül, hogy a képviselőjelölt az elmúlt héten "több első választópolgárhoz személyesen aláírt levéllel fordult", a választópolgárok személyes adatait a törvényi rendelkezést megsértve szerezte be - a hírt a Fidesz paksi kampányfőnöke közölte a távirati irodával. A választási iroda vezetője szerint a jelöltet eltiltják a további jogsértéstől.

A bizonyítási eljárás során a választási bizottság megkereste az MSZP-t a megadott választási telefonszámon. A párt képviseletében nyilatkozó személy állítása szerint az adatokhoz iskolai tablókról jutottak hozzá.

"A választási bizottság e védekezést megalapozatlannak találta, mivel a kifogáshoz mellékelt levél címzettje, a beszerzett adatok szerint iskoláit nem Pakson végezte, hosszú évek óta külföldön él, és ez egyébként sem ad magyarázatot arra, hogy a választópolgár lakcíme miként jutott a képviselőjelölt birtokába" - áll a határozatban. Blazsek Balázs, a helyi választási iroda vezetője az MTI kérdésére közölte: csütörtök reggelig nem érkezett fellebbezés.

KAPCSOLÓDÓ CIKK