Elhunyt a Béres csepp atyja

2006.03.26. 17:34

Vasárnap, nyolcvanhat éves korában, rövid betegség után elhunyt Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres csepp megalkotója.

Rövid betegség után 86 éves korában elhunyt vasárnap Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres csepp megalkotója. Erről a Béres Gyógyszergyár Zrt. Számolt be vasárnap. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Záhonyban született kutató általános élettanból és agrobiokémiából doktorált 1968-ban, majd 1972-ben hosszas kutatómunka eredményeképpen megalkotta a nyomelemeket komplex formában tartalmazó humángyógyászati készítményt, a későbbi Béres cseppet.

A Béres cseppet 2000-ben hivatalosan is gyógyszerré nyilvánították, 2002-ben a tudóst a legmagasabb hazai tudományos elismeréssel, a Széchenyi-díjjal tüntették ki. Tudományos munkásságáért és küzdelmes életéért közmegbecsülés és tisztelet övezte hazánkban és az egész világon - áll Kutas István, a részvénytársaság kommunikációs osztályvezetőjének közleményében.

Az utóbbi években Béres József a nevét viselő vállalatcsoport elnökeként és a Béres Alapítvány tiszteletbeli elnökeként visszavonultan élt Kisvárdán.

KAPCSOLÓDÓ CIKK