Hatalmas torlódásokat okozott szerda délelőtt a fővárosban egy benzinkútnál történt gázömlés. A Vágány utcai benzinkút környékét több mint egy kilométeres sugarú körben le kellett zárni, a környékbeli irodaházakat is kiürítették. A gázömlést 12 óra körül szüntették meg, ezt követően indulhatott meg újra a forgalom.

Szerda dél körül indult meg újra a forgalom a Hungária körút környékén, ahol gázömlés okozott hatalmas torlódást. A gázömlést az okozta, hogy reggel egy tartálykocsi sofőrje a benzinkút föld alatti tartályába fejtette át a gázt, de a munka végeztével elfelejtett lecsatlakozni a főcsonkról, elindult, így a tartály csatlakozó csonkja megsérült.

"Megszűnt a gázömlés Budapesten, jelenleg az utómunkálatokat végzik" - közölte az MTI-vel Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A Fővinform tájékoztatása szerint a hiba kijavítása után elindulhatott a gépkocsi-, a villamosforgalom és a buszok is a megszokott útvonalakon járnak. 

A gázömlés miatt délelőtt 1600 méter sugarú körben teljesen leállították a közlekedést. Lezárták a Hungária körutat, a Vágány utcát a Dózsa György útig, valamint a Róbert Károly körutat a Kacsóh Pongrác út és a Lehel út között. Az 1-es villamosok csak a Thököly útig közlekedtek, helyettük pótlóbuszokat állítottak forgalomba. A 20-as, a 30-as és a 4-es autóbuszok a Lehel úton és a Dózsa György úton jártak, a 32-es busz az állatkert felől, a Kós Károly sétányon jutott el a Kacsóh Pongrác úti felüljárón át, Zugló felé.

"Teljes káosz volt a városban, sok megrendelést kellett lemondanunk" - mondta az [origo]-nak az egyik taxis társaság munkatársa. A gázömlés közelében lévő utcákba egyátalán nem lehetett bemenni, a környékbeli utcákban meg akkora dugó volt, hogy azért nem lehetett megközelíteni őket. A forgalom fél 12 körül kezdett helyreállni - tette hozzá a taxis cég munkatársa.

A környékbeli házakat is ki kellett üríteni a gázömlés miatt. Összesen 430 embernek kellett ideiglenesen elhagynia munkahelyét vagy az iskolát. Egy általános iskolából 150 gyereknek, a mentőszékházból 100 embernek, egy autószalonból és egy közeli irodaházból 150 dolgozónak és a töltőállomásról is 30 embernek kellett elhagynia a lezárt területet. A lakóházakból nem kellett kimenekíteni senkit - jelentette az MTI.

XIV. kerületi kapitányság eljárást indított a gázömlést okozó sofőr ellen foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt - közölte Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletese az MTI-vel.