Hamis az antikommunista Fidesz-közlemény is

2006.04.02. 12:29

Egy fideszes e-mail címről a hétvégén már a második fantomközleményt küldték el különböző sajtóorgánumoknak. A Fidesz tiltakozik, és provokációsorozatnak tartja az ügyet. A párt közleménye szerint először Pokorni Zoltán, majd Kövér László nevével éltek vissza ismeretlenek. A Fidesz mindkét esetben feljelentést tesz.

Másodszor Kövér László nevével éltek vissza

"Újabb fantomközlemény jelent meg a sajtóban: ismeretlen tettesek ismételten visszaéltek a Fidesz egyik munkatársának nevével, e-mail címével, és Kövér László aláírásával hamis közleményt juttattak el több sajtóorgánumhoz" - áll a Fidesz friss közleményében. A Fidesz "egyértelmű provokációnak tartja, hogy ismeretlenek a párt vezető személyiségeinek felhasználásával különböző hamis közleményeket" adnak ki.

A hamis közlemény arról szólt, hogy Kövér László a Fidesz nevében "üdvözli a Jobbik kezdeményezését, hogy tüntetést szerveznek a Szabadság téri szovjet emlékműhöz". "A rendszerváltozás és a teljes politikai elit szégyene, hogy a kommunista megszállók obeliszkje még mindig főváros központjában állhat" - folytatódik a szöveg. A hamisnak bizonyult közleményben az is szerepel, hogy a Fidesz arra kéri támogatóit, vegyenek részt az antikommunista tüntetésen.

A nagyobbik ellenzéki párt az ügyben feljelentést tesz, és mostantól "nem juttatja el e-mailen, közvetlenül a szerkesztőségekhez, a sajtó munkatársaihoz a párt közleményeit". Ezekhez ezentúl csak a Magyar Távirati Irodán keresztül juthatnak hozzá a szerkesztőségek, vagy a Fidesz honlapján - olvasható a közleményben.

Pokorni nevével trianonos közlemény jelent meg

Trianonos álközlemény Pokornitól

Valamivel korábban, vasárnap délelőtt az is kiderült: nem Pokorni Zoltán írta azt a közleményt, amely a párt alelnökének aláírásával jelent meg a Fidesz honlapján. A Fidesz sajtófőnöke, Hammerstein Judit elmondta, hogy kalózközleményről van szó, amelyhez sem a politikusnak, sem a Fidesznek nincs köze.

A közlemény arra vonatkozott, hogy az újabb Fidesz-kormány Trianon emléknapot vezetne be az iskolákban. Hammerstein Judit az [origo]-nak elmondta, hogy a Fidesz weboldalának bizonyos része automatikusan működik, tehát megadott e-mail címekről érkező közlemények automatikusan kikerülnek. Valószínűleg valaki visszaélt az egyik ilyen e-mail címmel - tette hozzá.

Hammerstein Judit elmondta, hogy korábban - tavaly október 20-án - ugyancsak álközleményt juttattak el ismeretlenek több sajtóorgánumhoz Révész Máriusznak, a Fidesz volt szóvivőjének a nevében. A Fidesz a korábbi esethez hasonlóan rendőrségi feljelentést tesz ügyben.