Apja buzdítására hatolt be egy fiú Toller házába

2006.04.03. 13:52

Egy tőrrel és fényképezőgéppel felszerelkezett csuklyás fiatal - jobboldali érzelmű apja buzdítására - behatolt Pécs polgármesterének, Toller Lászlónak az épülő hétvégi házába, hogy ott fényképeket készítsen. A fiút a szomszédok üldözőbe vették és elcsípték, amikor az utca végén várakozó édesapa ezt meglátta, elhajtott autójával. Toller nem tesz feljelentést az eset miatt.

Egy magát jobboldali érzelműnek valló fiú behatolt Toller László, Pécs szocialista polgármesterének épülő házába a baranyai Nyugotszenterzsébeten szombaton. A politikus nem tesz feljelentést - közölte az MSZP városi elnöke, Juhász István hétfőn pécsi sajtótájékoztatóján. A 17 éves fiú az MSZP budapesti nagygyűlésének idején terepruhába öltözött, fejére csuklyát húzott, sapkát tett, majd vadásztőrrel, több orvosságos ampullával és gézzel felszerelkezve behatolt Toller László telkére, bement a félkész házba, hogy ott fényképeket készítsen - mondta el Juhász István. A fiatalembert a szomszédok kérdőre vonták, majd amikor futásnak eredt, követték, a közeli szántóföldön elfogták, és visszavitték a házhoz - tette hozzá.

A szomszédok egyúttal értesítették a rendőrséget, és mivel a fiú nem igazolta magát, előállították. Kiderült, hogy a kamasz az illetéktelen behatolást jobboldali érzelmű édesapja buzdítására követte el, aki az utca végében várta autóval, ám amikor látta, hogy fiát elfogják, elhajtott a helyszínről.

Juhász István elmondta, hogy a cselekmény szabálysértésnek minősül, amelyben feljelentés esetén az illetékes nagypeterdi jegyző járna el, ám Toller László nem tesz feljelentést a fiú ellen, akit nem tart hibásnak a történtekért.

KAPCSOLÓDÓ CIKK