Az árvíz miatt kedd délután lezárták Budapest határa és Dunakeszi határa között a 2-es utat, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Sajó áradása miatt a Szegilong és Olaszliszka, valamint a Sárospatak és Apróhomok közötti alsóbb rendű utakat - közölte az Útinform diszpécsere. Kemenesy Judit elmondta, hogy másutt változatlan a helyzet, nem közelíthető meg Tahitótfalu, Pilismarót, Dömös, valamint a Szentendrei-sziget települései, a mohácsi komp is leállt.

Több Pest és Komárom-Esztergom megyei főúton teljes az útzár. A dunai áradás miatt lezárták a 2-es főutat Sződligetnél és Vácnál, Gödnél a 2/A jelű útra terelik a forgalmat, onnan a kosdi csomóponton át lehet bejutni a városba. A 10-es főúton Süttő és Neszmély között nem lehet közlekedni, Tardos felé lehet kerülni. A 11-es főút változatlanul zárva Leányfalu és Tahi között, Dunabogdányban, Visegrád és Dömös, Basaharc és Pilismarót, valamint Esztergom és Tát között.

Visegrád és Dunabogdány az úgynevezett pilisi feltáró úton át érhető el. Visegrád belterületén önkormányzati úton halad a forgalom. Esztergom és Tát között is zárva a főút, továbbra is a 111-es és a 117-es főúton kell kerülni. A 12-es főutat a 2-es főút és Verőce között zárták le, a település csak a 2-es főút irányából, Katalinpuszta felől érhető el.

Nagymaroson is zárva van a főút, a járműveket a közeli mellékutcákba terelik. A településre csak a helyi lakosokat és az árvízi védekezésben résztvevőket engedik be. Verőce és Szob között 12 tonnás súlykorlátozást vezettek be, a nehezebb járműveknek a Márianosztra-Kóspallag útvonalon kell kerülni.

Fejér megyében lezárták az adonyi hajóállomáshoz, valamint a dunaújvárosi komphoz vezető utat. A 6-os főúton Ercsi és Adony között a Duna magas vízállása miatt 60 kilométeres óránkénti sebességkorlátozás van érvényben. Tolna megyében az áradás miatt lezárták az 55-ös főutat a bajai Duna-híd és Pörböly község között, kerülni az M9-es autóút szekszárdi Duna hídján keresztül lehet.

Baranya megyében leállt a Mohács és Mohács-sziget közötti komp, azonban a személyszállító kishajók 6.00 és 19.00 óra között közlekednek.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Tisza áradása miatt nem járható a Balsától északra fekvő terület, az Ároktő és Tiszacsege közötti, komphoz vezető út, a Révleányvár ártéri terület, továbbá a zemplénagárdi révhez vezető út. A Sajó áradása miatt nem közlekedhetnek az autósok Sajóivánka és Sajókaza között, a sajóörösi bekötőúton, valamint Köröm településen.

Csongrád megyében a Tisza magas vízállása miatt szünetel a kompközlekedés Csongrádnál, Mindszentnél és Tápénál is. Csongrádon és Tápén dereglyével lehet átkelni, Mindszentnél nincs átkelési lehetőség. A Tisza magas vízállása miatt Szegeden le van zárva a Huszár Mátyás rakpart.