Plakát nélkül kampányol egy jelölt

2006.04.04. 12:31

Tizenkét éve egyetlen plakátot sem ragasztott ki egy sajószentpéteri MSZP-s jelölt, aki 1994 óta a térség országgyűlési képivselője. Faragó Péter szerint nincs értelme plakátokkal elcsúfítani a falvakat.

Nem ragaszt plakátokat a szocialista párt egyik Borsod-Abaúj-Zemplém megyei jelöltje. A sajószentpéteri Faragó Péter 1994 óta úgy nyeri meg körzetét, hogy egyetlen plakátot sem ragaszt ki. Választókerületében csak az MSZP központi, a miniszterelnököt és a párt fő üzeneteit tartalmazó plakátjai vannak, amelyeket nem a helyi szervezet tesz ki.

A képviselőjelölt az [origo]-nak azt mondta, hogy feleslegesnek tartja a plakátolást. Letépik, összefirkálják, nem engedélyezett helyekre ragasztják ki őket, a választások után meg hónapokig csúfítják a környéket - indokolta döntését Faragó Péter. Szerinte sokkal több értelme van a rendszeres fogadóóráknak, annak, hogy évente kétszer-háromszor elmegy választókörzete mind a 31 településére, s az aktivisták inkább szórólapokat tesznek a postaládákba.

A 31 település mindegyikének külön készítettek szórólapot, amelyen általában a kormány elmúlt négy évéről, az adott faluban történt változásokról, fejlesztésekről, valamint a következő négy évre a településen tervezett beruházásokról van szó - modta a jelölt. Hozzátette: az emberek úgysem arra szavaznak, akiről több plakátot látnak, hanem arra, aki többet tesz a körzetért.