Hetek óta készültek az APEH-vezető lányának elrablására

2006.04.06. 6:50

Hetekig figyeltette fővárosi magánnyomozókkal az APEH-vezető családi házát az a két férfi, akik kamaszlánya elrablásával akarták rákényszeríteni az adóhatóság köztisztviselőjét egy 150 millió forintos adó-visszatérítés kifizetésére - értesült a Blikk. A megfigyelt családról fotókat is készíttettek a gyanúsítottak.

Tizenöt éves lányának elrablásával zsarolta volna két pécsi férfi az APEH Baranya Megyei Igazgatóságának egyik vezetőjét, hogy 150 milliós adó-visszaigénylésük kifizetését elérje, illetve meggyorsítsa. Az emberrablást e hét végére, vagy a jövő hét elejére tervezték. A Blikk szerint a korábbi rendőrségi információkkal ellentétben a rablás forgatókönyve csak fejben volt meg, de erre utaló jegyzeteket nem találtak a nyomozók a két gyanúsított letartóztatásakor.

A lap szerint a Pécshez közeli fürdővárosban található kertes ház, illetve az ott lakóknak a figyelésével bízta meg az egyik budapesti nyomozóirodát a 27 éves fiatalember és 38 éves társa, így szinte percre pontosan megismerték az APEH-vezető és családjának mindennapjait. Az adóhivatal köztisztviselőjéről, feleségéről és két lányáról titokban fényképeket is készítettek a magánnyomozók.

Az egyik gyanúsítottat Budapesten, a másikat Pécsett fogták el. A Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője nem erősítette meg, de nem is cáfolta a lap értesülését, miszerint a fiatalabb férfit egy Budafoki úti gyorsétterem parkolójában kapták el a rendőrök, éppen miután befejezte tárgyalását a megbízott magánnyomozó iroda vezetőjével. A lap úgy tudja, hogy sem ő, sem később Pécsen elfogott társa nem tett beismerő vallomást.

A lap információi szerint a két férfi ellen már egy 350 millió áfacsalási ügyben is nyomoztak, a rendőrök most vizsgálják, hogy a cégeik folytattak-e valamilyen tevékenységet, vagy csak úgynevezett számlagyárosok voltak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK