A tatabányai taxisgyilkos életfogytiglant is kaphat

2006.04.07. 13:46

Vádat emelt a tatabányai taxisgyilkosság ügyében a megyei főügyészség; az elkövető akár életfogytiglant is kaphat. A fiatal férfi tavaly szeptemberben szúrt le egy taxisofőrt a pénzéért.

Nyereségvágyból, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett emberölés bűntette miatt emeltek vádat az előzetes letartóztatásban lévő, 22 éves tatabányai lakos ellen - mondta Horváthné Varga Erzsébet, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szóvivője.

Az eljárás adatai szerint a vádlott tavaly szeptember 20-án éjszaka a játékautomatán elvesztett pénzét akarta bűncselekménnyel pótolni, ezért taxit hívott. A taxival hazavitette magát, és kérte a sofőrt, hogy várja meg. A lakásán magához vett egy kést, majd visszament az autóhoz, és a taxist kényszerítette, hogy adja át a nála lévő készpénzt. A taxisofőr próbált védekezni, de az elkövető olyan mélyen szúrta meg a combját, hogy rövid időn belül elvérzett.

Egy arra közlekedő autós értesítette a rendőröket, akik tetten érték a fiatal férfit, amint éppen a taxis értékeit vette magához, és még a helyszínen elfogták. A vádbeli minősítés alapján akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható - tette hozzá Horváthné Varga Erzsébet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK