Felmentették a maffiaper két nyomozóját

2006.04.11. 21:34

Felmentették a székesfehérvári maffiaper két ügyészségi nyomozóját, tizenketten felfüggesztett vagy letöltendő börtönbüntetést kaptak, több vádlottnál súlyosított jogerős ítéletet hozott kedden a Fővárosi Ítélőtábla - adta hírül a TV2 esti híradója, a Tények.

A 2001-ben indult úgynevezett székesfehérvári maffiaper többek között hivatali vesztegetéssel és visszaéléssel vádolt 23 gyanúsítottja közül két ügyészségi nyomozót felmentett a Fővárosi Ítélőtábla - erősítette meg a kereskedelmi televízió értesülését az ítélőtábla bűntető kollégiumának vezetője kedden este.
 
Czine Ágnes elmondta: a két ügyészt bűncselekmény hiányában minden vádpont alól felmentették. Hozzátette: több rendőr vádlottnál "súlyosították az ítéletet", akárcsak az egyik ügyvéd vádlott esetében is. Utóbbit ügyvédi foglalkozástól is eltiltották.

Az ügynek 23 vádlottja volt, nyolc rendőrtiszt vagy tiszthelyettes, egy nyugalmazott rendőrtiszt, két ügyész, egy büntetés-végrehajtási munkatárs, két ügyvéd, egy ügyvédjelölt és nyolc civil.

Az öt évvel ezelőtt nagy sajtóvisszhangot kapott maffiaügy során, melynek kirobbanásakor kommandósok vettek őrizetbe több megyei rendőri vezetőt, az akkori országos rendőrfőkapitány úgy nyilatkozott, hogy az alvilág megpróbált beépülni az igazságszolgáltatásba.