Elutasították a Fidesz tiszavasvári választási fellebbezését

2006.04.12. 20:56

Bizonyítottság hiányában elutasította a Fidesz fellebbezését a tiszavasvári választási bizottság szerda esti ülésén; a párt a vasárnapi országgyűlési választás eredménye ellen láncszavazásra hivatkozva nyújtott be kifogást - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város aljegyzője.

A Fidesz által a beadványban megfogalmazott láncszavazási gyanú nem nyert bizonyítást, így a bizottság első fokon jóváhagyta a választás eredményét - mondta Áfra Miklós. Hozzátette: a választási bizottság hatáskör hiányában elutasította a Fidesznek azt a kérését is, hogy több szavazókörben számolják újra a voksokat.

Karakó László, a Fidesz-KDNP jelöltje szerint a döntés ellen a területi választási bizottsághoz fordulnak, s ha szükség lesz rá, fellebbeznek a bírósághoz is, mert szerintük több szavazókörben nem egyezett meg az urnában talált voksok és a jelenlétet igazoló aláírások száma.

Szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Választási Bizottság a Fidesz két másik, a nyíregyházi választás eredménye ellen benyújtott fellebbezését is elutasította, ugyancsak bizonyítottság hiánya miatt.

A tiszavasvári választókerületben vasárnap Juhász Ferenc (MSZP-SZDSZ), honvédelmi miniszter szerzett mandátumot a szavazatok 53,96 százalékával, megelőzve Karakó Lászlót (Fidesz-KDNP), aki a voksok 39,32 százalékát kapta.

A nyíregyházi 1-es számú választókerületben Vojnik Mária (MSZP), az Egészségügyi Minisztérium politikai államtitkára szerzett mandátumot a választók 50,86 százalékának szavazatával, míg a második Hajzer László (Fidesz-KDNP) 35,97 százalék voksot kapott.

A nyíregyházi 2-es körzetben Tukacs István (MSZP), a város alpolgármestere szerzett mandátumot 50,83 százalékkal, míg riválisa, Vinnai Győző (Fidesz-KDNP) a voksok 37,37 százalékát szerezte meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKK