Négy gépkocsi ütközött össze az 51-es úton

2006.04.16. 19:56

Tömeges baleset történt vasárnap az 51-es úton, Harta közelében: négy gépkocsi ütközött össze, a balesetet okozó autó vezetője még a mentőben meghalt, többen megsérültek. Az 51-es utat lezárták, a forgalmat elterelték.

Egy személy meghalt, három súlyosan, négy könnyebben megsérült, amikor vasárnap délután négy személygépkocsi összeütközött az 51-es úton Harta közelében - közölte a rendőrség. Egy Budapest felől Baja irányába haladó autó, eddig még ismeretlen okból áttért az úttest túloldalára, és összeütközött a szemből érkező kocsival - mondta a baleset részleteiről a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A balesetet okozó személygépkocsi vezetője a mentőautóban meghalt, utasát a mentőhelikopter súlyos, életveszélyes sérüléssel szállított kórházba. A vétlen gépkocsiban utazók közül egy személy súlyos, kettő könnyebb sérülést szenvedett. A vétlen személygépkocsiba még két autó beleszaladt, az elsőben utazó két személy könnyebb sérüléseket szenvedett, a negyedik gépkocsi utasai nem sérültek meg.

Mihályné Bornemisza Eleonóra százados elmondta: a mentés és a baleset körülményeinek vizsgálata miatt az éjszakai órákig teljes útzár van az 51-es út érintett szakaszán, de a forgalom megindult, mert a Duna gáton lévő régi útra terelték a forgalmat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK