A lakosság helyett aktivistákkal beszél Orbán

2006.04.21. 9:13

Nem találkozhat sem a lakosság, sem a sajtó péntek délelőtt Orbán Viktorral Győrött, Tatán és Esztergomban a pártelnök eredetileg lakossági fórumként meghirdetett programjain. Orbán a Fidesz aktivistáival találkozik, csakúgy mint Ásotthalmon, ahol arra kérte a segítőit: vigyék el szavazni a Fidesz-szavazókat vasárnap.

Mégsem nyilvánosak Orbán Viktor péntek délelőtti programjai - közölte reggel a nagyobbik ellenzéki párt sajtóirodája. A Fidesz elnöke zártkörű eligazítást tart az aktivistáknak Esztergomban, Tatán és Győrött, így sem a sajtó, sem a lakosság nem vehet részt ezeken a beszélgetéseken, melyek a Fidesz honlapján lakossági fórumként voltak meghirdetve.

"Ezeken a helyszíneken az aktivistákkal találkozik Orbán Viktor. Ilyen volt korábban is, csak most úgy döntöttünk: nyomon követhetővé tesszük, merre jár ma a pártelnök" - tájékoztatta az [origo]-t Szabó Edina, a Fidesz sajtóreferense.

A Fidesz elnöke korábban Ásotthalmon, egy hasonló zártkörű eligazításon azt mondta az aktivistáknak, vasárnap keressenek fel minden rájuk bízott fideszes szavazót, győződjenek meg róla, elmentek-e szavazni, és ha nem, vigyék el őket voksolni. "Határeset, ha valaki ráveszi a szomszédját a szavazásra, de ha pártaktivisták tömegesen teszik ezt, az törvénysértő, csak nehéz bizonyítani" - mondta az esetről az [origo]-nak a Szegedi Tudományegyetem választáspolitológiával foglalkozó docense, Fábián György.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK