Az MSZP is csalással vádolja a Fideszt

2006.04.21. 13:56

Mandur László szocialista elnökségi tag szerint csalást követett el a Fidesz azzal, hogy Orbán Viktor arra buzdította a párt aktivistáit: vasárnap kísérjék el az urnákhoz biztos szavazóikat. Az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz fordul panaszával.

Az MSZP az Országos Választási Bizottsághoz fordul a Fidesz méltatlan vádaskodásai és választási csalás előkészülete miatt - jelentette be Mandur László, a szocialista párt országos elnökségének tagja pénteki sajtótájékoztatóján.

Mandur választási csalásnak nevezte, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke több beszédében is arra buzdította pártja aktivistáit, hogy vasárnap, a választások második fordulójában vigyék el szavazni azokat, akik várhatóan a Fideszre voksolnak. A szocialista politikus arra kérte az ellenzéki pártelnököt, hogy tartózkodjon az ilyen felszólításoktól.
   
"Miközben a Fidesz választási csalással vádolja az MSZP-t, az ellenzéki párt készül csalásra" - mondta Mandur László, aki szerint "a Fidesz - program és miniszterelnök-jelölt hiányában - így akarja a szavazókat megnyerni".
   
Az MSZP-s politikus beszélt arról is, hogy a Békés megyei bíróság nem kifogásolta annak az első forduló előtt terjesztett, fideszes választási szórólapnak a tartalmát, amely hasonló ahhoz, amelyet az MSZP a második forduló előtt juttatott el a választókhoz. Deutsch-Für Tamás ez utóbbi kapcsán csütörtökön azzal vádolta meg az MSZP-t, hogy ötmillió választási szabálysértést követett el azzal, hogy a választókhoz eljuttatta a felhívást: jöjjenek el szavazni a második fordulóban és válasszák az MSZP jelöltjét.

Mandur bemutatott egy narancssárga és fehér színű fideszes szórólapot is, amelyen csak az ellenzéki párt jelöltjének neve szerepelt, és amellett volt iksz. Mandur László azt mondta: ha Deutsch-Für Tamás kifogásolja az MSZP szórólapját, akkor a Fideszét miért nem, hiszen ugyanaz volt a tartalma.
   
A politikus közölte: a Fidesz aktivistái megtévesztő szórólapokat terjesztenek, amelyen az olvasható, hogy az első fordulóban már eldőlt, ki lesz a szocialista képviselő a választókerületben, ezért szavazzanak a Fidesz jelöltjére. Mint mondta, ezek a szórólapok sértik a választási törvényeket, mivel alkalmasak arra, hogy megtévesszék a választókat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK