Tizenegy körzetben még öt napon át izgulhatnak a jelöltek - köztük három ismertebb politikus -, hogy egyéniben sikerül-e mandátumot szerezniük. Ezekben a szavazókörökben nem lesz hivatalos végeredmény péntekig, mivel a külföldön leadott voksok és azokkal együtt összeszámolt választókörzeti eredmények megfordíthatják a jelenlegi állást. Ezeket a szavazatokat csak pénteken számolják össze. A legkisebb különbség 37 voks.

Az ismertebb politikusok közül Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője, Gémesi György Gödöllő polgármestere, az MDF elnökségi tagja és Nagy Sándor, a Miniszterelnöki Hivatal MSZP-s államtitkára még öt napon át izgulhat azért, hogy egyéniben mandátumot szerez-e. A késést a külföldi szavazatok okozzák. A külföldön leadott voksokat ugyanis egy előre kiválasztott szavazókör urnáiba dobják be és az urna egész tartalmát csak pénteken számolják össze. Így viszont 11 választókerületben nem lehet hivatalos végeredményt hirdetni, mivel a külföldi szavazatok miatt fel nem nyitott urnában lévő szavazatok száma (a részvételi adatok alapján) több, mint a képviselőjelöltek közti, második fordulós szavazatkülönbség.

A külföldi szavazatok miatt nyitott tizenegy választókerület közül hatban szocialista, ötben fideszes jelölt vezet. Kecskeméten (Bács-Kiskun megye 2. választókerület) Horváth Zsolt, a Fidesz jelöltje és az SZDSZ-MSZP közös indulója, Szécsi Gábor közti különbség mindössze 239 szavazat, a fel nem nyitott urnában lévő voksok száma pedig 543. Kiskunfélegyházán (Bács-Kiskun megye 5. választókerülete) a fideszes Endre Sándor 37 szavazatot vert rá a szocialista Garai Istánra, de 579 voksot nem számoltak még meg. Ez a körzet az első körben is a legszorosabb versenyt hozta, mindössze 10 szavazat döntött Endre javára.

Edelényben (Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8. választókerület) az MSZP-s Gúr Sándor 131 szavazattal vezet a fideszes Molnár Oszkár előtt, az urnában 625 szavazat maradt. Győr mindkét választókerületében (Győr-Moson-Sopron megye 2. és 3. választókerület). Szakács Imre (Fidesz) 328 szavazattal vezet Molnár Csaba (MSZP) előtt, a kérdéses voksok száma 571, míg Balogh József (MSZP) 54 szavazattal lépte le Szijjártó Pétert (Fidesz), a nagyobbik ellenzéki párt szóvivőjét. Itt az össze nem számolt szavazatokból 602 van.

Püspökladányban (Hajdú-Bihar megye 6. választókerület) Csontos János (MSZP) 334 vokssal vezet, de 565 szavazat még az urnában maradt, így Arnóth Sándor (Fidesz) bizakodhat. Hajdúböszörményben (Hajdú-Bihar megye 9. választókerület) Kiss Attila (Fidesz) 303 szavazatos vezetését sodorhatja veszélybe az 551 össze nem számolt voks, ami Nagy Sándornak (MSZP), a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárának jelenthet reményt.

Gödöllőn (Pest megye 4. választókerület) a polgámester és az MDF elnökségi tagja, a legelső MDF-Fidesz közös jelölt, Gémesi György 246 szavazattal maradt alul Fogarasiné Deák Valériával (MSZP) szemben, de az össze nem számlált szavazatok száma 634. Aszódon (Pest megye 5. választókerület) Tóth Gábor (Fidesz) 384 vokssal vezet Szabó Imre (MSZP) előtt, 403 voks azonban még összesítésre vár.

Cegléden (Pest megye 15. választókerület) is szoros a verseny, Czinege Imre (MSZP) 112 szavazattal vezet Földi László (Fidesz) előtt, de 513 szavazatra várnak. Nagykállón (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 4. választókerület) Demendi László (MSZP) 232 szavazatos vezetését veszélyezteti az össze nem számolt 602 voks.