A Honvéd Kórházban ápolják a dahabi sérültet

2006.04.30. 15:07

A Honvéd Kórházban gyógyul az egyiptomi robbantássorozatban megsebesült magyar férfi, akit pénteken szállítottak haza Magyarországra. A sérült felesége nem élte túl a merényletet.

A Központi Honvéd Kórházban ápolják az a férfit, aki az egyiptomi Dahabban elkövetett
merényletben súlyos égési sérüléseket szenvedett - erősítette meg a sajtóhíreket vasárnap Juhász Zsuzsanna, a Honvéd Kórház főorvosa.

Juhász az MTI érdeklődésére elmondta: a férfit - akit pénteken éjjel szállítottak Magyarországra  - a kórház égési osztályán ápolják. Hozzátette: a sérült legközelebbi hozzátartozójának kérésére további információt nem adhat.
   
Az ötvenhárom éves magyar férfi negyvenhét éves feleségével tartózkodott az egyiptomi üdülőhelyen, ahol egy hete hármas robbantásos merényletsorozatot követtek el terroristák. Az egyik robbanásban sérült meg életveszélyesen a férfi, felesége viszont nem élte túl a detonációt. A magyar sérültet először a kairói katonai kórházban ápolták, ahol az orvosok szerint a sérült állapota súlyos, válságos volt, testfelületének 60 százaléka megégett.
   
Még a kairói kórházból származó információk szerint a sebesült férfi magánál volt, a történtekkel kapcsolatban emlékezett részletekre. Emlékezett arra, hogy őt és feleségét  az utcán érte a Dahab Hilton szálloda közvetlen közelében történt harmadik robbantás, amely mindkettőjüket a földhöz csapta. Arra is emlékezett, hogy ruhája tüzet fogott, és kezével próbálta eloltani a lángokat.

A férfi feleségének holttestét kedden találták meg és azonosították. Polgár Viktor külügyi szóvivő akkor elmondta, hogy a nő holttestét a kairói magyar nagykövet és a konzul azonosította Tor városában, egy kórházban.

A robbantásnak csaknem húsz halálos áldozata és mintegy ötvennyolc sebesültje volt, akik között több külföldit is találtak. A házaspáron kívül más magyar állampolgár nem sérült meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK