Jogsegéllyel óvná szimpatizánsait a Fidesz

2006.05.02. 13:27

Társadalmi önvédelmi testület felállítását jelentette be a hétfői nagygyűlésen a Fidesz elnöke. A testület azoknak a jobboldalhoz köthető személyeknek nyújtana jogsegélyt, akik esetében felmerül, hogy jobboldali kötődésük miatt bocsátják el őket. Azt, hogy kik lesznek a testület tagjai, illetve hogyan fog működni, egyelőre a Fidesz szóvivője se tudta megmondani.

"A testület olyan személyeknek nyújtana jogsegélyt, akiket a jobboldalhoz való kötődésük miatt ért negatív megkülönböztetés" - mondta az [origo]-nak Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője azzal a társadalmi önvédelmi testülettel kapcsolatban, amelynek felállítását Orbán Viktor hétfőn a Várban tartott Fidesz-nagygyűlésen jelentette be.

Navracsics Tibor, Orbán kabinetfőnöke a Napkelte keddi adásában arról beszélt, hogy a Fidesz már 2002-ben is működetett olyan segélyvonalat, ahol azok tehettek panaszt, akik úgy gondolták, hogy politikai meggyőződésük miatt távolítottak el őket munkahelyükről.

Navracsics állítása szerint a mostani kampány során is előfordult, hogy több személyt azért bocsátottak el, mert a Fidesz mellett kampányolt. A kabinetfőnök szerint fontos lenne, hogy a diszkriminált személyeket ügyvédekkel és információkkal segítsék, többek között tájékoztassák arról, hogy politikai hovatartozása miatt senkit nem lehet elbocsátani.

Orbán Viktor már a választások második fordulója után elmondott beszédében közölte, hogy mindenki, aki a polgári oldalt támogatta, ezután is számíthat a Fideszre. Hozzátette: mindenkit meg fognak védeni, senkinek sem eshet bántódása azért, mert a polgári oldalt támogatta. Szijjártó az [origo] azon kérdéseire viszont nem tudott válaszolni, hogy kik lennének a testület tagjai, egyetlen testület lenne-e vagy több, hogyan működne az, valamint hogy várhatóan mikor állna fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK