Gémesi György bejelentette, hogy kilép a Magyar Demokrata Fórumból, de egyelőre más pártba nem lép be. Gödöllő polgármestere elmondta, hogy az őszi helyhatósági választásokon egy civil szervezet támogatásával indul. A politikus közölte: bizonyítékok vannak arra, hogy az MDF kampányát baloldali pénzből finanszírozták. Gémesi szerint a Tisztelet Társasága 80 ezer szavazatot ajánlott fel a listás helyekért cserébe. A szervezet pénteki közleményében visszautasította a vádakat.

"Az MDF más utat választott, én ezen az úton már nem tudok tovább menni" - indokolta sajtótájékoztatóján Gémesi György, hogy miért lép ki a Magyar Demokrata Fórumból. A választáson az MDF és a Fidesz közös jelöltjeként induló, de egyéniben alulmaradó politikus hozzátette, hogy most más pártba nem lép be, bár "ha lenne egy keresztény értékrendnek megfelelő, mérsékelt jobbközép önálló és független erő", annak a munkájában szívesen részt venne.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a KDNP-t nem tartja-e ilyennek, azt felelte, hogy a párt elindult az önállóság felé vezető úton, ami "egy izgalmas lehetőség a jövőt illetően". Gémesi határozottan visszautasította azokat a személye elleni vádakat, melyek szerint Fidesz-bérenc vagy Fidesz-kém lenne. "Csak egyszer voltam a párt székházában" - közölte indoklásul.

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy egy gödöllői civil szervezet, a Lokálpatrióta Egyesület támogatásával száll versenybe a polgármesteri címért.

A Tisztelet Társasága (TT) és az MDF közötti - szerinte titkos - szerződésre utalva közölte: a párt kampányát baloldali eredetű pénz segítette, amire állítása szerint bizonyítékai vannak. Kérdésre, hogy mik lennének azok, azt felelte: Schmuck Andor, a TT alapító elnöke három nappal az első fordulót követően személyesen felkereste őt Gödöllőn, hogy tárgyaljanak. Schmuck Gémesi szerint azt mondta, a TT 80 ezer olyan szavazót tud biztosítani, aki bármikor bárkire szavaz. Az MDF-ből kilépett politikus azt állította: ezekért a szavazatokért cserébe jutott a szervezet öt helyhez az MDF listáján. Gémesi szerint Schmucknak megvannak a bizonyítékai, sőt, "Schmuck maga a bizonyíték". Kijelentette azt is: az MDF kampányához befolyó pénz jelentős része a Leisztinger Tamás érdekcsoporttól érkezett Schmuck Andoron keresztül.

"A Tisztelet Társasága, mint a négy parlamenti pártot, három - a szépkorúak életvitelét segítő -  ponttal kereste fel a közös együttműködés reményében. A pártok közül a Magyar Demokrata Fórum volt, amely (nem egyedüliként jelzett vissza, de) Társaságunk számára is megfelelő együttműködés keretében vállalta fel a három javaslat képviseletét. Ennek köszönhetően szervezetünk és az MDF között kölcsönös megállapodás jött létre" - olvasható abban a sajtóközleményben, amelyet a Tisztelet Társasága juttatott el az [origo] szerkesztőségébe péntek délután. A közleményben a TT visszautasította Gémesi azon vádját, miszerint szavazatokkal házalt volna. A TT azt is közölte, hogy a Gémesi szerint senki által nem látott megállapodást a hazai sajtó szinte teljes részvételével írta alá a két fél 2006. február 14- én a Parlament kávéházban.

Az MDF-et nem érte váratlanul Gémesi György döntése - mondta az MTI-nek Hock Zoltán, a demokrata fórum elnökhelyettese. A politikus emlékeztetett arra, hogy Gémesi György már régóta nem vett részt az MDF politikájának alakításában és az elnökségi üléseken. Hozzátette: ha részt vett volna az elnökség munkájában, tudnia kellett volna, hogy milyen megállapodást kötött a párt a Tisztelet Társaságával. Hock Zoltán szerint alulinformáltságról tanúskodnak Gémesi Györgynek az MDF és a Tisztelet Társasága közötti együttműködést kritizáló szavai. Az MDF elnökhelyettese úgy fogalmazott: azt kívánja Gémesi Györgynek, hogy az a keresztényi alázat és mérsékelt konzervatív gondolkodásmód vezérelje a továbbiakban, amelyre sokszor szokott hivatkozni. Hock Zoltán hozzátette: kívánja, hogy a gödöllői polgármesternek legyen ereje objektíven elemezni választási vereségének okait, és feldolgozni a kudarcot.