A Kulcsár-per keddi tárgyalásán meghallgatott Mészáros János, akit pénzmosással vádol az ügyészség, tagadta bűnösségét. A vádlottak közül eddig csak Kulcsár tett beismerő vallomást.

Mészáros János negyedrendű vádlott, a Britton C and C Kft. ügyvezetője nem ismerte el bűnösségét a Kulcsár-per keddi tárgyalásán, a Fővárosi Bíróságon. A különösen nagy értéket meghaladó, üzletszerűen elkövetett pénzmosással vádolt Mészáros János, a K&H befektetési Rt.-nél vállalat-felvásárlással foglalkozott, majd később Kulcsár Attila saját cégénél, a Britton C and C Kft.-nél dolgozott Kerék Csabával, a cég másik ügyvezetőjével együtt.

Mint mondta, Kulcsár Attila hozta a céghez az anyagi hátteret és az általa megvizsgálandó befektetési lehetőségeket is. Mészáros János közölte: tanácsot, javaslatot adott, de nem ő döntött, a befektetések finanszírozásával nem neki kellett foglalkoznia.

Korábban csak Kulcsár Attila, az ügy elsőrendű vádlottja ismerte el bűnösségét a bíróságon felolvasott nyilatkozatában, igaz, korábbi vallomásaiból kiderült, eltúlzottnak tartja a vádiratban szereplő 8,3 milliárdos kárösszeget. Az eddig meghallgatott vádlottak, Kerék Csaba és Rejtő E. Tibor, a K&H Bank volt vezérigazgatója azonban tagadták bűnösségüket.

A Kulcsár-ügy tárgyalása múlt szerdán kezdődött meg a Fővárosi Bíróságon. Az ügynek 22 vádlottja van, az álbróker mellett állítólagos segítői, partnerei, többek között a most meghallgatott Mészáros János is a vádlottak padjára került. Az ügyészség szerint összesen 23 milliárd forintot mozgattak a sikkasztások idején, 1998-2003 között, de a kár végül "csak" 8,3 milliárd forint lett. Sikerült azonban ebből 6,3 milliárd forintnyi vagyont zár alá venni, így a tényleges kár 2 milliárdot tesz ki.

MTI/[origo]