A Kulcsár-ügyben megvádolt egykori televíziós újságíró, a jelenleg műkereskedő Forró Tamás azt mondta a bíróság előtt, hogy nem sikkasztott. Szerinte csak azért küldött neki pénzt Kulcsár Attila, mert tartozásait rendezte, műkincseket fizetett ki. Kulcsár viszont azt mondta, a műkincsügyletnek nincs köze a sikkasztáshoz. Az álbróker azonban nem vállalta a szembesítést a volt újságíróval.

Forró Tamás egykori televíziós újságírót hallgatta ki a bíróság a Kulcsár-per hétfői tárgyalásán. A tizedrendű vádlott, aki jelenleg műkereskedésből tesz szert havi - saját bevallása szerint - nettó 400 ezer forintos jövedelmére, azt mondta, nem érzi magát bűnösnek, nem történt meg az, ami a vádiratban szerepel.

Az ügyészség sikkasztással vádolja a volt újságírót. E szerint Forró, aki korábban a Világgazdaság című napilapot kiadó Zöld Újság Rt. elnök-vezérigazgatója volt, a cég pénzét sikkasztotta el Kulcsárral közösen, úgy, hogy papíron alacsonyabb hozamot mutattak ki a ténylegesnél, a különbözeten pedig ketten osztoztak. A vád szerint Forró 30 milliót sikkasztott így. A pénzt negyedévente, készpénzben kapta Kulcsártól, aki Szekér Gyulával - aki szintén az ügy vádlottja - küldte az alkalmanként 3-5 millió forintos sikerdíjat. Kulcsár Attila egy korábbi vallomásában azt állította, hogy Forró ügyfeleinek azon köréhez tartozott, akik tudták, hogy a nekik juttatott pénz bűncselekményből származik.

Forró Tamás azt elismerte a tárgyaláson, hogy több alkalommal is kapott készpénzt Szekér Gyulán keresztül Kulcsár Attilától, de állítása szerint arról nem volt tudomása, hogy a pénz bűncselekményből származik. Forró azt mondta, az álbróker megbízásából műkincseket vásárolt aukciókon, melyek vételárát Kulcsár később fizette ki Forrónak. Három év alatt, 2000-2002 között 60-80 millió forint értékben licitált Kulcsár nevében aukciókon - állította Forró. Kiderült az is, hogy mindezt ingyen tette, ezért nem is írtak számlát vagy szerződést azokról a műtárgyakról, amelyeket Forró megvett az árveréseken, majd továbbadta Kulcsárnak. Az aukciósházak pedig nem vezetnek pontos listát arról, ki mit vásárolt náluk - derült ki a tárgyaláson,  így pontosan már azt sem lehet tudni, hogy mennyi pénzt költött el Kulcsár nevében festményekre, antik bútorokra vagy régi térképekre.

Kiderült az is, hogy 2001-ben a Zöld Újság Rt. pénzét Kulcsár kezelte, ez mintegy 200 millió forint volt. Forró azonban azt mondja, nem járult hozzá ahhoz, hogy kockázatos befektetésekbe tegyék ezt a pénzt, így azt sem engedte, hogy Kulcsár tőzsdézzen a cég vagyonával. Azt elismerte, hogy a pénzmozgásokkal kapcsolatos dokumentumokat utólag írta alá, ráadásul több megbízást el sem olvasott, mert állítása szerint vakon megbízott a bankban és Kulcsárban. Közölte ugyanakkor, hogy ebből az nem következik, hogy bármilyen ellenszolgáltatást kapott volna Kulcsártól.

Forró az ügyész kérdésére elismerte, hogy Bécsben találkozott Kulcsárral, amikor az álbróker az ügy kipattanása után külföldre menekült. Forró szerint még azelőtt találkoztak, hogy a rendőrség ki akarta volna hallgatni. Forró azt mondta, azért Bécsben találkoztak, mert ő éppen ott járt, egy kiállítás megnyitóján, és bár fogalma sem volt arról, hogy Kulcsár hol van éppen, számára csak Bécs volt alkalmas találkozóhely.

Kulcsár Attila Forró meghallgatása után annyit közölt: fenntartja korábbi vallomásait - ezekben Forrót sikkasztással vádolta. Megjegyezte, hogy valóban vett műtárgyakat Forrótól, de szerinte ennek a vádhoz nincs köze. Kulcsár ugyanakkor a bíró kérdésére azt mondta, a szembesítést nem vállalja Forróval.

Komáromi Gergely