Gyerekek vertek meg egy férfit vascsővel és karóval Olaszliszkán. Az összevert férfinak a kezét és a lábát is eltörték. A gyerekek fiatal koruk miatt nem büntethetők, ezért a sárospataki rendőrök intézeti elhelyezésüket kérték.

Vascsővel és karóval vertek össze gyerekek egy férfit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán. Az eset két hete történt. A férfit először akkor verték meg, amikor részegen tartott hazafelé a kocsmából. A tizenéves fiúk azért támadtak rá, mert hiába kértek tőle pénzt.

A férfi felesége rendőröket hívott, a gyerekek azonban később többször is visszatértek a házhoz, és folytatták a verést, végül vascsővel és karóval ütlegelték áldozatukat, akinek ekkor tört el a keze és a lába.

A súlyos bántalmazásról a rendőrség már csak a kórházba szállítás után szerzett tudomást, mert a házaspár nem mert újra a rendőrséghez fordulni.

A gyerekek fiatal koruk miatt nem büntethetők, ezért a sárospataki rendőrök intézeti elhelyezésüket kérték, hogy a károsnak ítélt családi környezetből eltávolítsák őket. Az egyik verekedő, aki szeptemberben lesz 14 éves, már több esetben is összeütközésbe került a törvénnyel, ám kora miatt eddig mindig megúszta a számonkérést - közölte Kompoltiné Jakab Ilona, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.