Huszonnyolc újabb halálos áldozata van a Csancsu-tájfunnak Délkelet-Ázsiában, ezúttal vietnami halászok haltak meg. Az eltűntként nyilvántartottak száma csaknem 300 volt szombat délelőtt, de közülük később kimentettek 97-et.

A hanoi hatóságok szerint a vihar legkevesebb 11 hajót borított fel még szerdán a Dél-kínai-tengeren. A 28 megtalált holttesttel 91-re nőtt a tájfun halálos áldozatainak száma Ázsiában.

Egy kínai mentőhajó, amelyet vietnami kérésre a   Tungsa-szigetekhez irányítottak, a fedélzetére vett 97 halászt, és folytatja a kutatást további túlélők után. Vízzel és üzemanyaggal láttak el 12 vietnami halászhajót.

A Csancsu az elmúlt napokban a Fülöp-szigeteken, Tajvanon, majd Kína déli részén söpört végig. Csütörtökön trópusi viharrá enyhült, főleg a kínai Fucsien tartományban pusztított, ahol számos épület romba dőlt, és súlyos földcsuszamlások történtek.

A katasztrófában 15-en haltak meg, nyolcan életüket vesztették a szomszédos Kuangtung tartományban is. A Fülöp-szigeteken 37-en, Tajvanon hárman estek áldozatul a természeti csapásnak.

A Csancsu, amelynek neve kantoni nyelvjárásban "gyöngyöt" jelent,  pénteken Japán felé vette útját.