Tankok és páncélkocsik a Felvonulási téren

2006.05.21. 15:11

Tankokat, szállítójárműveket és helikoptereket mutattak be vasárnap a honvédelem napja alkalmából a Felvonulási téren.

Az önkéntes magyar haderő mindennapi életét, felszerelését és technikai eszközeit mutatta be a Magyar Honvédség a Felvonulási téren vasárnap a honvédelem napja alkalmából.

A téren az érdeklődők szemügyre vehetik a hadsereg technikai eszközeit, a gyerekek beülhetnek a T-72-es tankba, a BRT-80-as páncélozott szállítójárműbe, vagy a Mi-17-es helikopterbe is. Láthatók az árvízi védekezésben használt technikai eszközök is.

Az egész napos programon Juhász Ferenc honvédelmi miniszter elmondta: a Magyar Honvédségről az elmúlt időszakban bebizonyosodott, hogy sorkatonák nélkül, hivatásos és szerződéses katonákkal is képes ellátni ugyanazt a feladatot, mint korábban.

Havril András vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke szerint a társadalom megbecsülése erősödik a katonaság iránt. Hozzátette az országnak egy működőképes professzionális haderőre van szüksége, amely ha kell részt vesz az árvízvédelmi feladatokban, a válságkezelésben, vagy az országtól több ezer kilométerre békefenntartói tevékenységben.