Két közlekedés-rendészeti osztályvezetőt mentett fel vezető beosztásából Gergényi Péter rendőrfőkapitány. A lefokozást nem indokolták meg. A Népszava úgy értesült, hogy a felmentések egy ügyészi eljárással vannak kapcsolatban, amely a két vezető ellen indult több bűncselekmény gyanúja miatt.

Felmentette a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közlekedés-rendészeti főosztályának két vezetőjét Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya - közölte a szervezet szóvivője kedden.

Schőn Péter elmondása szerint a főkapitány a két közlekedés-rendészeti vezetőt indoklás nélkül mentette fel beosztásából, amire a jogszabályok lehetőséget biztosítanak. A két vezető öt nap gondolkodási időt kapott arra, hogy döntsenek: elfogadják-e alacsonyabb beosztásukat. Ez az idő még nem telt le.

Arra a Népszava által közölt lapinformációra, amely szerint a felmentések összefüggésben vannak egy ügyészi eljárással, a szóvivő azt válaszolta: "a lap, amit ír, az egy feltételezés, azzal kapcsolatban nekünk nincs mit nyilatkoznunk".

A lap úgy fogalmaz, hogy hivatalosan meg nem erősített értesülései szerint "a két osztályvezető ellen a Budapesti Nyomozó Főügyészség indított eljárást, miután velük kapcsolatban bűncselekmények gyanúja vetődött fel. Elmarasztalón jogerős ítéletig természetesen mindkettejüket megilleti az ártatlanság vélelme. Úgy tudjuk, az eljárás visszaadott forgalmi engedélyekkel és egy állítólagos fiktív szerződéssel is kapcsolatban lehet".