Az egyik biztonsági őrt életveszélyesen, a másikat könnyebben sebesítette meg a támadó egy budapesti fegyveres bankrablás során. A sérülteket az Árpád Kórházban ápolják. A támadó a rablás után gyalog menekült el a helyszínről. A bank közleménye szerint a rabló kisösszegű készpénzt vitt magával a bankfiókból.

Fegyveres rablás történt szerdán délelőtt Budapesten, az Árpád úton lévő egyik K&H bankfióknál. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője, Schőn Péter az [origo]-nak elmondta, fél 12 előtt pár perccel egy harminc év körüli férfi bement a bankba, és felszólította a dolgozókat, hogy adjanak neki pénzt.

A farmerdzsekis, baseball sapkás férfi azzal fenyegetőzött, hogy a nála lévő táskában bomba van, és ha nem kap pénzt, akkor felrobbantja. Miután a bank dolgozói nem engedtek a felszólításnak, a férfi elővett egy fegyvert, és meglőtte a két biztonsági őrt. Egyiküket mellkason, a másikat pedig lábon érte a golyó - mondta el kérdésünkre Schőn Péter.

A támadó végül gyalog távozott a bankból, és pénzt is vitt magával, a K&H Bank közleménye szerint kisösszegű készpénzt. A rendőrségi szóvivő elmondta, vizsgálják a rabló által hátrahagyott holmit, és a bankban működő biztonsági kamera által készített felvételeket is elemezni fogják.

A rendőrség először teljesen lezárta az Árpád út érintett szakaszát, a környéken lakók sem mehettek a szalagon belülre, de később szűkebbre vették a kört, és már csak a bank közvetlen környékét tartják lezárva - jelentette tudósítónk a helyszínről. A helyszínen rengeteg a rendőr, de kint vannak a mentők és a tűzoltók is. A közelben lévő üzletek dolgozói tudósítónknak azt mondták, hogy semmit nem hallottak a lövésekből. A kiérkező rendőrök arra utasították őket, hogy ne jöjjenek ki az üzletekből, amíg tart a helyszínelés.

Az Országos Mentőszolgálat az [origo] kérdésére nem sokkal a rablás után azt közölte, hogy két súlyos sérültet szállítottak az Árpád Kórházba. Zágh István osztályvezető főorvos később azonban úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a mellkason lőtt, életveszélyes sérülést szenvedett őr már túl van a műtéten, a lábán könnyebb sérülést szenvedett társát délután műtik. A főorvos hozzátette: a súlyosabb sérült és családja megtiltotta, hogy tájékoztatást adjanak állapotáról. Az [origo]-nak a kórházban ugyanakkor nem sokkal a nyilatkozat után még azt mondták, hogy a súlyos sérült műtétje jelenleg is tart. 

Az érintett fiók a vizsgálat idejére zárva tart, a többi fiókban a normál nyitva tartás szerint fogadják az ügyfeleket.