Elvileg április eleje óta folyik az állatkerti nagyszikla felújítása, ám a kivitelező eddig csupán körbekerítette az építési területet. Az Állatkert vezetése aggódik, mivel a munkálatokra a pénzt azzal a feltétellel kapták, hogy 2007 végéig befejeződik a felújítás - írja a Népszabadság.

Hivatalosan ugyan már április elején megkezdődött az állatkerti nagyszikla felújítása, munkálatok azonban nem folynak - írja a Népszabadság. A lap szerint eddig csupán az építkezési területet határoló palánk készült el. Az Állatkert vezetése aggódik, mivel az ütemterv szerint május 2-ig az építés előkészületeinek 80 százalékos készültségi fokát kellett volna elérniük az építőknek, de ez nem történt meg.

Az 1912-ben elkészült, de az eltelt közel egy évszázad alatt életveszélyes állapotba került szikla felújításának 2007 végére be kellene fejeződnie. Az Állatkert vezetése ugyanakkor tehetetlen, mivel a beruházás azonban az eddigi építkezési gyakorlattal ellentétben tőlük függetlenül zajlik, mivel az intézménynek nincs beleszólása.

A felújítási terv 2001-ben készült el, ebben a egy hatalmas, Afrikát idéző szavanna és az új elefántház megépítése is szerepelt. Erre az állami költségvetésből kétmilliárd forintot különítettek el, amelyet a főváros megtoldott még félmilliárddal. Csakhogy a pénz felhasználását ahhoz a feltételhez kötötték, hogy 2007 végéig minden elkészüljön - derül ki a Népszabadság írásából.