Tovább tart az MSZP népszerűsége: a többség akkor is a pártra adná a voksát, ha most vasárnap lennének a választások - derül ki a TÁRKI és a Századvég közös felméréséből. A teljes lakosság körében viszont a szocialistákon és a Fideszen kívül egyetlen másik párt sem kapná meg a parlamentbe jutáshoz szükséges támogatást a májusi adatok alapján.

Májusban sem változott az előző hónaphoz képest a pártok támogatottsága a Századvég és a TÁRKI Rt. közös felmérése szerint: az MSZP továbbra is őrzi vezető pozícióját a Fidesszel szemben. A szocialista párt tábora a teljes felnőtt lakosságon belül, valamint a biztos szavazó pártválasztók körében is csaknem 10 százalékponttal nagyobb, mint a nagyobbik ellenzéki párté.

A májusi pártszimpátia-kutatás szerint ha most vasárnap lennének a parlamenti választások, akkor a szavazásra jogosultak 38 százaléka szavazna az MSZP-re és 29 százaléka a Fideszre. Utóbbira a biztos szavazók 38 százaléka adná a voksát, míg a szocialistákra 52 százalékuk.

Érdekes, hogy a felmérés szerint a teljes lakosság körében a két nagy párton kívül egy sem éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. A parlamenten kívüli pártok közül egyedül a MIÉP éri el a teljes népességen belül az 1 százalékos támogatottságot.