Egy budapesti iskola három tanulója hétfőn, déli 12 óra körül eltűnt egy tájékozódási versenyen Pilisszentlélek térségében, és azóta nem adtak életjelet magukról. Az eltűnteket 350-en keresik.

A tájékozódási versenyen ötfős csapatok indultak, a csapat három lánytagja előresietett, a két fiú 13 órakor célba ért. A három, hét és kilenc év közötti kislány azóta nem adott életjelet magáról - mondta el Varsányi Zsolt, a rendőrség sajtóreferense.

A rendőrség három órán át helikopterrel kereste a gyerekeket. A kutatást 350 fős, erdészekből, polgárőrökből, barlangi mentőkből és rendőrökből álló csapat folytatta. A keresést helyi lakosok is segítik, és a helyszínen vannak az eltűnt gyermekek szülei is.

A sajtóreferens elmondta, hogy az eltűnés feltételezett helyszínétől két kilométerre van a legközelebbi lakott település, azonban elképzelhető, hogy a kislányok rossz irányba indultak el, és távolra kerültek a lakott helyektől. Az eltűnt kislányok egyike amerikai állampolgár, de magyarul jól beszél, másikuk epilepszia miatt gyógyszeres kezelés alatt áll. Mindhárom lány vékony testalkatú, magasságuk 120 centiméter körüli.

A rendőrség a kutatást éjszaka is tovább folyatja. A három eltűnt lány felbukkanására Kesztölc, Dömös, Pilismarót és Esztergom-Kertváros térségében lehet számítani.