Kétszer is megütötték a Magyar Nemzet fotósát

2006.06.13. 13:32

Kétszer megütötték az intézkedő rendőrök a Magyar Nemzet fotósát az Újpest-Fehérvár meccs után - állította a sértett a keddi ügységi meghallgatáson.  A fotóst először azért bántalmazták, mert az intézkedő rendőröket akarta megörökíteni, utána pedig azért, mert az őt bántalmazó rendőrt fotózta le.

Kedden meghallgatta az ügyészség a Magyar Nemzet fotósát, akit a rendőrök bántalmaztak a több mint egy héttel ezelőtti Újpest-Fehérvár meccs után. Ügyvédje, Futó Barnabás a meghallgatást követően elmondta, hogy a fotóst kétszer is megütötték.  

Az ügyvéd elmondása szerint a fotós a rendőrök szabályszerű eljárását akarta megörökíten, amikor az egyik randalírozó szurkolót elfogják, megbilincselik és a rendőrök intézkednek a szurkolóval szemben. "Ezt sérelmezték a rendőrök: a rendőri egység vezetője felszólította ügyfelemet, hogy ne fotózzon, amire ügyfelem azt válaszolta, hogy ő a munkáját végzi. Erre az egyik beosztott rendőr megütötte" - idézte fel a vallomást az ügyvéd.

A fotós ezt követően lefotózta a rendőrt, aki őt megütötte, hogy be lehessen azonosítani. Ekkor a rendőr visszaszaladt hozzá, megint megütötte és hátracsavarta a karját, ezt a jelenetet megörökítette a Blikk fotósa - mondta el az ügyvéd.

A fotós a bántalmazás miatt feljelentést tett, a Budapesti Nyomozó Ügyészség június 7-én rendelte el a nyomozást. Az ügyvéd szerint befolyásolja az ügy megítélését, hogy valakit egyszer vagy többször bántalmaznak a hivatalos eljárás alatt. Több szervezet is tiltakozott a fotósok elleni rendőri fellépés miatt, az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendelt el a rendbontás és rendőri intézkedés miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK