Az eltűnésük helyétől 22 kilométerre találták meg azt a három kislányt, akik hétfőn Pilisszentlélek környékén déltájban eltévedtek egy iskolakiránduláson és az éjszakát az erdőben töltötték. A gyerekeket több száz rendőr és erdész kereste.

Forrás: MTI
A három kislány az egyik gyerek édesanyjával

Kedd hajnalban megtalálták azt a három kislányt, akik hétfő délután Pilisszentlélek közelében eltévedtek egy iskolakiránduláson, és az éjszakát az erdőben töltötték. A gyerekeket az eltűnésük helyétől 22 kilométerre találták meg.

A gyerekeket kedden hajnali öt óra előtt egy fa tövében találta meg a pilismaróti erdészet vezetője. A 7 és 9 éves kislányok épek és egészségesek. Kalandnak fogták fel, ami velük történt, elmesélték azt is, út közben milyen állatokat láttak - tette hozzá Varsányi Zsolt rendőrségi sajtóreferens.

A diákoknak ötfős csapatokban tájékozódási versenyt rendezett a kirándulást szervező iskola. A három lány előresietett majd valószínűleg rosszul olvasták a térképet, ezért indultak el a célállomástól ellenkező irányba.

A többiek hétfőn fél 12 körül beértek a célba, a kislányok eltűnését a rendőrségnek fél ötkor jelentették. A rendőrség  három órán át helikopterrel kereste a gyerekeket, majd a kutatást éjjel 350 fős, erdészekből, polgárőrökből, barlangi mentőkből és rendőrökből álló csapat folytatta. A keresést helyi lakosok is segítették és a gyermekek szülei is a helyszínen voltak.