Miniszteri biztos az Operaház élén

2006.06.14. 14:49

Vass Lajos, a kulturális tárca korábbi államtitkára miniszteri biztosként vezeti fél évig az Operaházat - jelentette be szerdán Hiller István kulturális miniszter. Vass Lajos a terveiről nem árult le részleteket.

Hétfőtől Vass Lajos korábbi államtitkár miniszteri biztosként vezeti fél évig az Operaházat, Hegyi Árpád Jutocsa eddigi főigazgató közös megegyezéssel távozik - jelentette be szerdán a kulturális miniszter. Hiller István elmondta: a személyi változásra azért volt szükség, hogy sikeres legyen az Operaház átalakítása.

Vass Lajos, a korábbi kulturális tárca közigazgatási államtitkára konkrétumokról egyelőre nem kívánt nyilatkozni, mint mondta, először az Operaház dolgozóival szeretné a terveket és teendőket megbeszélni. 

Az Operaház főigazgatója és a dolgozók között a kiadások visszafogását célzó intézkedések miatt alakultak ki konfliktusok. Hegyi Árpád Jutocsa szükségesnek tartotta az előadások számának csökkentését, valamint az ezer dolgozó egy részétől - nagyjából minden tizedik embertől - meg akart válni. A tiltakozó dolgozók húszperces figyelmeztető sztrájkot is tartottak A nürnbergi mesterdalnokok díszbemutatója előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK