Feltételekkel vállalná a Fidesz főpolgármester-jelölti felkérését Tarlós István, a III. kerület polgármestere - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Rádió Esti Krónika című műsorában csütörtökön. Tarlós egyelőre nem kommentálta az eseményeket.

Tarlós Istvánnak ebben a formában nem áll módjában elfogadni a Fidesz felkérését a jelöltségre, feltételei vannak - közölte a Brüsszelben tartózkodó pártelnök, emlékeztetve arra, hogy Tarlós István függetlenként választották polgármesterré.

Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szerdán levélben kérte fel Tarlós Istvánt, hogy a budapesti választmány javaslata alapján legyen a Fidesz főpolgármester-jelöltje. Orbán Viktor elmondta: ha a feltételekben sikerül megállapodni, akkor Tarlós István örömmel vállalja a felkérést.

A Fidesz elnöke azt mondta: a pénteki elnökségi ülésen ez a kérdés is napirenden lesz. Tarlós István nem kívánt részletekbe bocsátkozni válaszlevelével kapcsolatban. Mint mondta, akkor nyilatkozik, ha tárgyalt a Fidesz elnökével.

A Fidesz országos választmánya június 17-i ülésén zárja le a felkészülést az önkormányzati választásokra, ekkor döntenek a párt főpolgármester-jelöltjéről, valamint a húsz területi - 19 megyei és 1 fővárosi - listáról is.