A gyömrői polgármester vezette azt a kisrepülőt, amelyik péntek délután engedély nélkül repült be a Ferihegyi repülőtér körzetébe. Gyenes Levente elismerte, hogy szabálysértést követett el, és vállalja annak minden következményét.

Gyenes Levente, a Pest megyei Gyömrő polgármestere szombaton délután a Független Hírügynökségnek elismerte hogy ő ült annak a kisgépnek a pilótafülkéjében, amely pénteken megsértette Ferihegy légterét. A polgármester pénteken még tagadta, hogy ő vezette a repülőt. Az MTI-nek azt mondta, hogy van egy kisrepülőgépe, amellyel a gödöllői repülőtéren szokott fel- és leszállni, pénteken azonban nem repült. Gyenes szombaton úgy nyilatkozott, hogy Isaszegről tartott Gödöllő felé, amikor körözés közben besodródott a légtérbe.

Forrás: MTI

Elmondta, hogy 18 éves kora óta foglalkozik repüléssel, de mivel pénteken viszonylag hosszabb idő után ült a pilótafülkébe, elsősorban a műszereket figyelte, ezért történhetett az incidens. Elismerte, hogy szabálysértést követett el, és vállalja annak minden következményét. Valószínűnek tartja, hogy pénzbírságra ítélik, és bízik abban, hogy nem vonják be a repülési engedélyét.

A kisrepülőgép radarjele pénteken délután 17 óra 30 perc körül tűnt fel a ferihegyi légiforgalmi irányítás radarján, Gyömrő térségében. Mivel a légiforgalmi szolgálat nem tudott vele kapcsolatba lépni, értesítették a légirendészetet, amelynek egy éppen a levegőben tartózkodó helikoptere a kisgép után indult. A helikopter Gödöllő repülőterén találta meg a DiamondStar típusú, négyüléses kisgépet, a pilóta azonban addigra már elhagyta a járművet.