Még mindig jelentkeznek újabb betegek a szennyezett ivóvíz okozta tünetekkel. A bejelentett betegek száma elérte a 3500-at. Az ivóvizet még mindig erősen klórozzák, de az egészségre már nem ártalmas.

Újabb betegek jelentkeztek orvosnál a szennyezett miskolci ivóvíz okozta tünetekkel, számuk azonban lényegesen alacsonyabb mint a megelőző napokban - közölte az ÁNTSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tiszti főorvosa kedden.

A folyamatos járványügyi vizsgálatok, adatfelvételek és pontosítások alapján a bejelentett megbetegedettek száma elérte a 3500-at, újonnan két beteg került kórházba - közölte Bodnár Judit, hozzátéve: egyre kevesebben fordulnak orvoshoz.

Elmondta: a víz magas, de egészségre nem ártalmas klórszintjét elővigyázatosságból tartják fent, mert így zárható ki az újabb fertőzés. Miskolcon az ivóvíz minősége megfelelő, az egészségre nem ártalmas - mondta a szakember.

A vízfertőzést okozó kórokozók a hónap eleji rendkívül heves esőzések miatt kerültek a több miskolci városrészt is ellátó karsztos vízbázisba, amit a vízművek szakemberei június 8-án észleltek.