Kilépett a Fideszből a volt szombathelyi polgármester

2006.06.22. 16:32

Kilépett a Fideszből a volt szombathelyi polgármester, mert nem ért egyet azzal, hogy a párt nem törekszik együttműködésre a Magyar Demokrata Fórummal. Egyúttal nem cáfolta azt az értesülést, hogy az MDF jelöltjeként indulna az őszi polgármester-választáson.

Kilépett a Fideszből Szabó Gábor önkormányzati képviselő, Szombathely volt polgármestere. A politikus csütörtökön a szombathelyi városi közgyűlés ülésén jelentette be döntését, amelyet azzal indokolt, hogy nem ért egyet a Fidesz jelenlegi szövetségi politikájával. Mint mondta, országosan és az önkormányzati választásokon is nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az MDF-fel való együttműködésre, a jobboldali egység helyreállítására: "A Fidesznek Szombathelyen az MDF nélkül nincs esélye a győzelemre, a helyhatósági választáson jobboldali egység nélkül kudarcra van ítélve".

A politikus nem ért egyet azzal a már meghozott, de nyilvánosan még ki nem hirdetett döntéssel sem, amely Szombathelyen előtérbe helyezi a választási együttműködést a Pro Savaria Egyesülettel. "Négy évvel ezelőtt éppen a Pro Savaria Egyesület volt az, amely gyengítette a jobboldal választási esélyeit, mivel valamennyi körzetben saját jelölteket és polgármesterjelöltet is állított" - mondta. Szabó Gábor nem cáfolta az MTI azon értesülését, hogy az önkormányzati választáson az MDF jelöltjeként indulna, sőt a párt polgármesterjelöltje is lenne.

Horváth Zsolt, a Fidesz szombathelyi szervezetének elnöke azt mondta: sajnálják Szabó Gábor és egy másik, szintén fideszes önkormányzati képviselőjük, Magyar József kilépését. Szabó Gáborral kapcsolatban a városi elnök úgy fogalmazott: politikustársának polgármesteri ambíciói vannak, ezt azonban a Fidesz most nem támogatta, ezért lépett ki. A Pro Savaria Egyesülettel kötendő választási szövetségről annyit közölt, hogy még folynak a tárgyalások, mint ahogy az MDF-fel sem zárultak még le az egyeztetések.

KAPCSOLÓDÓ CIKK