Hajnalig takarították a sarat a főutakról Pesten

2006.06.23. 6:43

Péntek hajnalig takarították a főutakat Pest délkeleti részén a közterület-fenntartók. Csütörtökön ugyanis heves zivatar és jégverés sújtotta a fővárosnak ezt a részét, és a lezúduló víz nagy mennyiségű sarat és agyagot hordott az utakra, számos utca járhatatlanná vált. A mellékutcák megtisztítása még hátravan.

A fővárosi közterület-fenntartók egész éjszaka megfeszített munkával takarították el a csütörtöki heves zivatar nyomait Budapest délkeleti részén a főutakról. Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-felügyelet szóvivője szerint a munkálatok egész péntek hajnalig tartottak.

Összesen 30 munkagéppel estek neki a sártengerré vált utaknak. A főutak után pénteken a mellékutcákon felhalmozódott a sártörmelék eltakarításához is hozzákezdenek.

Csütörtökön hevese, vízözönszerű esőzés és jégverés sújtotta a fővárosnak ezt a részét. A lezúduló víz hatalmas mennyiségű sarat, iszapot és agyagot hordott az aszfaltutakra a domboldalakról. A XVII. kerületi utcák egy része járhatatlanná vált.

A zivatar miatt családi házak, társasházak pincéi teltek meg vízzel, a csatornarendszer sok helyütt nem volt képes elvezetni a csapadékot, az utcákon sokfelé még este is bokáig ért a víz. Hasonló jeges zivatar és heves szél pusztított Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is csütörtökön. Miskolcon cseresznye nagyságú jég hullott, a víz aluljárókat is elöntött, a környező településeken több száz ház került veszélybe a nagy mennyiségű csapadék miatt. A szél tetőket rongált meg és fákat döntött ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK