Levélben jelezte kilépési szándékát a Fidesznek Bartha László, Szeged korábbi polgármestere. Bartha közölte: azért távozik a pártból, mert szerinte az nem jó irányba változott 1998 óta. A Fidesz szegedi szervezetének elnöke elmondta: Bartha kizárását fontolgatta a párt.

Levélben jelentette be kilépési szándékát a Fideszből Bartha László, Szeged korábbi
polgármestere, mert úgy látja, a jelenlegi párt már nem az a szervezet, amely 1998-ban egy konzervatív értékrendet képviselt - ezt a politikus szombaton mondta az MTI-nek, megerősítve a Magyar Rádió  információját.

Bartha László szerint a párt akkor engedélyezett egy társadalmilag elfogadott határok közötti liberalizmust, azaz figyelembe vette az egyént is, és véleménye szerint ehhez kellene most visszatérni. Az akkor kormányra került szervezetben azóta lényeges változások következtek be, és Bartha meglátása szerint ez nem jó irány.
   
"A szövetségesek nem valódiak, hanem fantomszervezetek, amelyek mögött nem áll igazi erő és ezt a választás meg is mutatta. Szegeden is sok olyan ember került a gépezetbe, akik nem oda valók; a párt még helyt tudott állni, de a személyek katasztrofális vereséget szenvedtek" - fogalmazott.
   
Oláh János, a Fidesz szegedi szervezetének elnöke a történtekkel kapcsolatban közölte: Bartha László szándékáról a sajtóból értesültek. Eddig nem jelentette be távozását, levelét még nem kapták meg, miközben Oláh szerint erre a szervezet közel hat éve vár, mert "a politikus olyan károkat okozott, hogy már a kizárását is fontolóra vették".
   
"Az elmúlt két évben nemhogy érdemi munkát nem végzett, hanem nagyon sokat tett a Fidesz ellen, annak megosztásáért. Az is jelzésértékű, hogy 2002-ben már nem indították polgármesterjelöltként, holott 1998-tól ő töltötte be ezt a tisztséget Szegeden" - tette hozzá.