Közös megyei közgyűlési listát állít az MSZP és az SZDSZ Csongrád megyében az önkormányzati választásokra. A megyei politizálás szerepe a közeljövőben felértékelődik, "ha már a közigazgatási régió úgy látszik, nem fog létrejönni" - fogalmazott Botka László, az MSZP megyei elnöke.

A 2002-es önkormányzati választáshoz hasonlóan közös megyei közgyűlési listát állít az MSZP és az SZDSZ Csongrád megyében, a közgyűlés elnökének pedig Kozma József országgyűlési képviselőt javasolja a két párt - jelentette be Botka László, a szocialista párt megyei elnöke szombaton a Tisza-parti városban.

A közös listán több, a települését sikeresen irányító szocialista polgármester mellett korábban függetlenként indult önkormányzati vezetők is szerepelnek, a SZDSZ pedig két biztos befutó helyett kap - mondta a politikus, az MSZP megyei küldöttgyűlését követő sajtótájékoztatón.

A szocialista párt azért Kozma Józsefet javasolja a megyei közgyűlés elnökének, mert a közeljövőben felértékelődik a megyei politizálás szerepe, "ha már a közigazgatási régió úgy látszik nem fog létrejönni" - fogalmazott az MSZP megyei elnöke. A közgyűlési elnök feladata lesz a megyei települések fejlesztési elképzeléseinek összehangolása, segítése.

A regionális fejlesztési tanácsokban megtöbbszöröződik a rendelkezésre álló források nagyságrendje, ezért olyan politikusnak kell a megyét képviselni a regionális intézményrendszerben, aki ért az Európai Unióhoz és ismeri annak pályázati rendszerét - hangsúlyozta Botka László. Kozma József immár második ciklus óta a parlament külügyi bizottságának alelnöke és az MSZP frakció európai és külügyi munkacsoport vezetője - tette hozzá a politikus.