Nem indítanak eljárást a biztonsági őr ellen, aki június közepén úgy akadályozott meg egy bankrablást, hogy rálőtt a rablóra, közben megsebesítve egy banki alkalmazottat is. Az ügyészségi vizsgálat szerint ugyanis az őr az előírásoknak megfelelően használta fegyverét.

Jogszerűen használta fegyverét az a biztonsági őr, aki rálőtt egy kőbányai bankfiók kirablásával próbálkozó férfira, és életveszélyesen megsebesítette - közölte a rendőrség kedden.

A 37 éves tápiószecsői férfi június 16-án hitelügyintézés ürügyével ment be a főváros X. kerületében lévő bankfiókba, majd pár perc elteltével egy nagyméretű tőrkéssel a kezében magához szorította a női alkalmazottat és a bevételt követelte. A bankfiók biztonsági őre ekkor több célzott lövést adott le a támadóra, melynek következtében a férfi életveszélyes sérülést szenvedett, de a lövés során az alkalmazottat is találat érte.

A Fővárosi Főügyészség vizsgálata megállapította, hogy a bank 37 éves biztonsági őre jogszerűen, a vonatkozó előírásoknak megfelelően használta fegyverét - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Mivel a határozat szerint jogos volt a fegyverhasználat, a rendőrség nem indít eljárást a biztonsági őr ellen.