Kecskemét jelenlegi polgármesterét, Szécsi Gábort jelölik az őszi önkormányzati választásokon a szocialisták és a szabad demokraták. Az eredetileg Fidesz-színekben megválasztott polgármesterT tavasszal, a parlamenti választásokon már a koalíciós pártok támogatták.

A kecskeméti MSZP és SZDSZ hivatalosan is bejelentette, a város jelenlegi polgármesterét, a függetlenként induló Szécsi Gábort támogatják az őszi önkormányzati választásokon.  A helyi MSZP közleménye szerint a koalíciós pártok Szécsi eddigi eredményeit kiemelkedőnek ítélik, ezért támogatják az októberi voksoláson. A kampányban ezeket az eredményeket, illetve az "élhetőbb város" koncepcióját, vagyis az intézményi és infrastrukturális fejlesztéseket kívánják hangsúlyozni.

Szécsi Gábort 1998-ban választották először Kecskemét első emberévé, a Fidesz színeiben. 2002-ben újraválasztották, de 2004-ben megromlott a viszonya a párttal, amely megvonta tőle a támogatást.

Az idei országgyűlési választásokon Szécsi független jelöltként, az MSZP és az SZDSZ támogatásával indult, de a második fordulóban kevesebb, mint kétszáz szavazattal alulmaradt a fideszes Horváth Zsolttal szemben. Az állítólagos választási csalások miatt felmerült, hogy meg kell ismételni a szavazást, de végül ezt a bíróság elutasította. A Fidesz Zombor Gábort jelöli polgármesternek, aki tavasszal a párt megyei listáján szerzett országgyűlési képviselői mandátumot.