Az októberi önkormányzati választásokon a Jobbik Magyarországért Mozgalom Budapesten Tarlós István főpolgármester-jelöltet támogatja - derül ki a párt közleményéből. A Jobbik szerint a Fidesz támogatásával induló Tarlós számíthat azoknak a baloldali szavazóknak a voksára is, akiknek elegük van az SZDSZ-es Demszky Gáborból.

Mint a párt közleménye fogalmaz, a közvetlen pártkötődéssel nem rendelkező Tarlós István felfogása a meghatározó várospolitikai kérdésekben összhangban van a Jobbik Magyarországért Mozgaloméval. Szerintük a III. kerület vezetője tizenhat év alatt bizonyította, hogy a lakossági érdeket elsődlegesnek tartva képes a pártok közötti együttműködés megteremtésére.

A Jobbik úgy véli, hogy emiatt Tarlós joggal számíthat "a Demszky Gábor városlásával egyre elégedetlenebb, a saját jelöltre való voksolástól megfosztott baloldali szavazók támogatására is". Mint a közlemény állítja, a Jobbik önálló főpolgármester-jelöltet nem állít, "sem esélytelen jelöltet nem támogat, hanem egy széles körű összefogás részeseként kíván hozzájárulni ahhoz, hogy végre új fejezet kezdődjön a főváros életében."

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Tarlós István óbudai polgármester, a Polgári Szövetség főpolgármester-jelöltje múlt kedden délben a Gellért Szállóban rendezett sajtótájékoztatón kötötte meg jelképesen az Új Budapest Szerződést. Ezzel pont került annak a jelölési folyamatnak a végére, amely arról döntött, hogy ki lesz Demszky Gábor első számú kihívója az októberi önkormányzati választásokon.