Megyei szóvivői hálózattal próbálja meg hatékonyabbá tenni vidéki kommunikációját a Fidesz. Az új rendszert csütörtökön és pénteken próbálták ki először, minden megyében ugyanarról a témáról, a tandíj bevezetéséről tartanak sajtótájékoztatót a helyi szóvivők. Eközben egy szórólapos akcióba is kezdett a Fidesz, ebben a Gyurcsány-csomagot "reklámozzák".

Átszervezte kommunikációját a Fidesz, megyei szóvivői rendszer létrehozásáról döntött Szijjártó Péter, a párt kommunikációs vezetője. Szijjártó azt mondta az [origo] megkeresésére az újításról, hogy ezzel is hatékonyabbá akarják tenni a párt vidéki kommunikációját, a jövőben hangsúlyosabb szerepet kap a megyei lapok tájékoztatása.

A Fidesz az új rendszert most próbálta ki, csütörtökön és pénteken a helyi szóvivők minden megyében ismertetik a Fidesz tandíjjal kapcsolatos álláspontját. A tervek szerint később is lesznek hasonló, összehangolt akciók más témákban is. Korábban a megyei szóvivői hálózat helyett próbálkozott már a Fidesz a két szóvivős (Selmeczi Gabriella, Szijjártó Péter) rendszerrel, és voltak tematikus szóvivők is a kampány alatt, a szakpolitikai kérdések megválaszolására.

Eközben egy szórólapos akcióba is kezdett a Fidesz, amelyben a Gyurcsány-csomagot "reklámozzák". A szórólap első látásra MSZP-s kiadványnak tűnik, mivel Gyurcsány Ferenc képe látható rajta és az uralkodó piros szín, valamint a piros négyzetben olvasható "igen" felirat is azt sejteti, hogy a szocialisták készítették. A miniszterelnök fényképe alatti felirat - "Ő az, akinek nem fog fájni, 106 milliót keresett tavaly" - viszont már egyértelművé teszi, hogy nem az MSZP készítette a szórólapot. A kiadvány hátoldalán, a "Megint becsaptak minket" szlogen alatt, kis betűkkel látható csak, hogy a Fidesz áll a szórólap mögött.

Szijjártó Péter azt mondta, hogy azért készítették a szórólapot, mert most van a rendszerváltás óta először olyan helyzet, hogy egy kormány programja szöges ellentétben áll azzal, amire a választóktól felhatalmazást kapott a választási programja alapján, arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy Gyurcsány szerintük átverte az embereket.

Komáromi Gergely