Szili Katalin pécsi MSZP-s képviselő, parlamenti elnök szerint még nem időszerű arról beszélni, ki lehet Toller László polgármester utódja. A házelnök így arra a kérdésre sem válaszol egyértelműen, vállalná-e Toller helyett a jelöltséget.

Nincs még itt az ideje a Toller László esetleges utódlására vonatkozó találgatásoknak - jelentette ki Szili Katalin. Közölte: nem lehet elsietni semmit, már csak azért sem, mert Sólyom László köztársasági elnök még nem írta ki az önkormányzati választások időpontját. "Az MSZP különböző testületeinek kell majd dönteniük a kérdésben, de csak akkor, ha a politikus orvosai nyilvánvalóvá tették, mi várható" - tette hozzá az Országgyűlés elnöke, aki az idegsebészeti klinikán meglátogatta autóbalesetben súlyosan sérült politikustársát.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt napokban felmerült a neve a lehetséges utódok között, vállalná-e a jelölést Pécs polgármesteri posztjára, Szili Katalin azt mondta: nem a funkció a fontos, hanem a feladat, országgyűlési képviselőként kötelessége mindent megtenni Pécsért. Szili beszámolt arról is, hogy parlamenti irodájába beszereltette azt a videokonferencia-rendszert, melynek köszönhetően a fővárosból is tud tárgyalni a pécsi önkormányzat vezetőivel.

A Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinikájának igazgatója szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Toller Lászlónak a legfrissebb orvosi vizsgálatok eredményei alapján előreláthatóan tartós kórházi kezelésre lesz szüksége.

Toller László június 19-én, a 61-es úton Tamási és Dombóvár között szenvedett balesetet, gépkocsiját egy olyan autó szorította le az útról, amelyik egyszerre két kisteherautót előzött meg. Az őt szállító szolgálati kocsi sofőrje, Szőke János megpróbált kitérni, eközben leszorult az útpadkára, amely megdobta a járművet. Szőke János pénteken reggel belehalt sérüléseibe.