A lakásmaffia áldozatai is tüntetnek

2006.07.08. 12:02

A lakásmaffia áldozatai harmincnaposra tervezett tüntetést kezdtek az Országház előtt. A nagyobb jogbiztonságért demonstrálók petíciót nyújtanak be a parlamentnek, és tavaly elutasított népszavazási kérelmüket is újrafogalmazzák.

Harmincnapos demonstráció kezdődött szombat délelőtt a parlament előtt, ahová a lakásmaffia áldozatait tömörítő Sors-Társak Egyesület hívta tagjait. "Célunk továbbra is az, ami 2002-es alakulásunk óta folyamatosan: jogbiztonságot, politika- és korrupciómentes igazságszolgáltatást akarunk" - mondta a néhány tucat szimpatizánst felvonultató rendezvény főszervezője.

Török-Szabó Erzsébet, aki a Sors-Társak Egyesület elnöke is, hangsúlyozta, hogy eddigi tiltakozásaikkal, petícióikkal és népszavazási kezdeményezésükkel ugyan nem értek el átütő eredményeket, a több ezer szimpatizánst számláló társaság tagjai azonban nem csüggednek. A harmincnapos folyamatos demonstráció során újra petíciót nyújtunk be a parlamentnek, valamint az Országos Választási Bizottság által tavaly elutasított népszavazási kérelmüket is újrafogalmazzák, és ismét eljuttatják a szervezethez.

A Kossuth téri Rákóczi-szobor mögötti füves területen sátrakat felverő tiltakozók többsége - az úgynevezett lakásmaffia áldozatai - transzparensekkel hívják fel a figyelmet problémáikra. Tábláikon "Az áldozatok jogait ki védi?", "Olyan törvényt akarunk, hogy visszakapjuk otthonunkat!" feliratok olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKK